Privatumo politika

Privatumo politika

 

Privatumo užtikrinimas yra labai rimtas klausimas, kuriuo būtina pasirūpinti tvarkant ir naudojant asmens duomenis. Todėl mes skiriame daug dėmesio jūsų asmens duomenų apsaugai. Surenkami jūsų asmens duomenys (pavyzdžiui, vardas ir pavardė, adresas ir kita kontaktinė informacija) tvarkomi griežtai pagal galiojančius duomenų apsaugos įstatymus.

 

Toliau jus informuosime apie tai, kaip yra tvarkomi Jūsų asmens duomenys. Asmens duomenys – tai visi duomenys, pagal kuriuos galima nustatyti jūsų tapatybę, pavyzdžiui, vardą, pavardę, adresą, elektroninio pašto adresą, vartotojo elgseną.

Valdytojas ir duomenų apsaugos pareigūnas

ES Bendrojo duomenų apsaugos reglamento (BDAR) kontekste duomenų valdytojai, atsakingi už asmens duomenų rinkimą, tvarkymą ir naudojimą, kaip tai nurodyta žemiau, gali būti UAB „TAMRO“, juridinio asmens kodas 111448632, adresas 9-ojo Forto g. 70 ir BENU Vaistinė Lietuva, UAB juridinio asmens kodas 135874035 adresas 9-ojo Forto g. 70.

Susisiekti su mūsų duomenų apsaugos pareigūnu galite dpo.lt@tamro.com arba pašto adresu, pridėdami nuorodą „Duomenų apsaugos pareigūnui“.

Atrankoje dalyvaujančių kandidatų į darbo vietas asmens duomenų tvarkymas ir kandidatų duomenų bazės administravimas:

Jeigu pagal mūsų interneto svetainėje skelbiamą ar specializuotoje, darbuotojų atrankoms ir darbo paieškoms skirtoje interneto svetainėje, ar kitur patalpintą skelbimą dėl atrankos į konkrečią darbo vietą atsiuntėte savo CV (gyvenimo aprašymą), motyvacinį laišką, rekomendacijas ir/ar kitus dokumentus ar duomenis, jūsų savanoriškai pateikti bei kiti toliau įvardinti asmens duomenis bus tvarkomi darbuotojų atrankos tikslu.

Jūsų asmens duomenys bus tvarkomi tol, kol pasibaigs atranka, t.y. bus nuspręsta į darbą priimti konkretų kandidatą, pasibaigs jo bandomasis laikotarpis arba bus nuspręsta užbaigti atranką neatrinkus jokio kandidato. Šis laikotarpis neturėtų viršyti 4 mėnesių. Po atrankos pabaigos jūsų asmens duomenys bus sunaikinti, nebent išreikšite sutikimą tolesniam duomenų saugojimui ateities atrankoms. Jeigu sutinkate, kad jūsų duomenis saugotume ir po atrankos pabaigos, informuokite apie tai elektroniniame laiške siųsdami savo duomenis. Jeigu elektroniniame laiške ar kitokiu būdu išreikšite tokį sutikimą, jūsų asmens duomenys bus saugomi 5 metus ir, jeigu per šį laikotarpį kils naujo darbuotojo poreikis, su Jumis bus susisiekta. Suėjus 5 metų terminui jūsų asmens duomenys bus sunaikinti, nebent atsirastų kitoks pagrindas jų tvarkymui.

Jūsų asmens duomenys bus tvarkomi jūsų sutikimo dalyvauti atrankoje ir toliau juos saugoti pagrindu, taip pat teisės aktuose numatytų pareigų ir teisių pagrindu.

Jeigu savo duomenis pateikiate mums neorganizuojant atrankos į konkrečią darbo vietą, Jūsų duomenis tvarkysime kandidatų duomenų bazės administravimo tikslu ir esant darbuotojo poreikiui, susisieksime su jumis. Jūsų duomenis tvarkysime 2 arba 5 metus, priklausomai nuo to, kurį terminą pasirinkote teikdami duomenis per mūsų interneto svetainę. Jeigu duomenis pateikėte nepasirinkdami termino, juos tvarkysime 5 metus.

Informuojame, kad pasinaudojant asmens duomenų apsaugą reglamentuojančių teisės aktų suteikta teise, gali būti kreiptasi į jūsų ankstesnius darbdavius ir paprašyta jų nuomonės apie jūsų kvalifikaciją, profesinius gebėjimus ir dalykines savybes. Tačiau į jūsų esamą darbdavį nebus kreipiamasi be jūsų aiškiai išreikšto išankstinio sutikimo.

Bendrovė, kuri turės duomenų valdytojo statusą kandidatų atrankos atžvilgiu, yra ta, kurios kontaktiniais duomenimis siunčiate savo duomenis. Jeigu duomenis siunčiate BENU Vaistinė Lietuva, UAB duomenų valdytojas bus ir UAB „TAMRO“. Jeigu duomenis pateikiate mums neorganizuojant atrankos į konkrečią darbo vietą, duomenų valdytojai bus abi bendrovės - BENU Vaistinė Lietuva, UAB ir UAB „TAMRO“.

Duomenų rinkimas lankantis interneto svetainėje

Jei naudojate interneto svetainę tik informacijos paieškai, t. y. jei nesiregistruojate ir kitaip nepateikiate mums informacijos, mes renkame tik tuos asmens duomenis, kuriuos naršyklė perduoda į mūsų serverį. Jei norite peržiūrėti mūsų interneto svetainę, renkame duomenis, kurie techniškai mums reikalingi užtikrinti stabilumui ir kad jūs galėtumėte matyti mūsų interneto svetainę.

IP adresas

Prašymo data ir laikas.

Laiko zonos skirtumas nuo GMT.

Prašymo turinys (konkretus puslapis). Prieigos būklė / HTTP būklės kodas. Išsiuntimo URL (tinklavietės adresas). Naršyklės tipas.

Naršyklės bei naudojamos sistemos kalba. Operacinė sistema ir jos sąsaja.

Naršyklės programinės įrangos kalba ir versija.

Ekrano rezoliucija

Šalia pirmiau išvardintų duomenų, jums lankantis interneto svetainėje, jūsų kompiuteryje yra saugomi slapukai. Slapukai – mažos tekstinės bylos, saugomos jūsų kompiuterio kietajame diske, naršyklėje, kurią jūs naudojate ir per kurią konkreti informacija patenka į slapukus nustačiusiąją įstaigą. Slapukai negali paleisti programų ar perduoti virusus į jūsų kompiuterį. Slapukai padeda jums pateikti patrauklesnius ir veiksmingesnius internetinius pasiūlymus.

Slapukų naudojimas:

ši interneto svetainė naudoja tokių tipų slapukus, kurių funkcijos ir veikimas išaiškinami žemiau: laikinieji slapukai (žr. „b“);

nuolatiniai slapukai (žr. „c“).

laikinieji slapukai automatiškai ištrinami jums uždarius naršyklę. Tai ypač taikytina sesijos slapukams. Jie išsaugo taip vadinamą sesijos ID, su kuriuo skirtingos naršyklės užklausos gali būti priskirtos bendrajai sesijai. Tai leidžia atpažinti jūsų kompiuterį jums grįžus į interneto svetainę. Sesijos slapukai ištrinami, kai tik atsijungiate arba uždarote naršyklę;

nuolatiniai slapukai automatiškai ištrinami praėjus konkrečiam laikotarpiui, kurio trukmė priklauso nuo slapuko. Naršyklės nustatymuose bet kada galite ištrinti slapukus;

galite sukonfigūruoti naršyklės nustatymus pagal savo pageidavimus ir, pavyzdžiui, atsisakyti priimti visus ar tik trečiųjų šalių siunčiamus slapukus. Atkreipkite dėmesį, kad negalite naudoti visų šios interneto svetinės funkcijų;

naudojame slapukus, kad atpažintume jus kitą kartą prisijungus, jei jūs pas mus turite savo paskyrą. Priešingu atveju turite prisijungti iš naujo kiekvieną kartą lankydamiesi interneto svetainėje;

Jūsų naršyklė nerenka „Flash“ (vietinių bendrųjų objektų) slapukų, tačiau renka jūsų „Flash“ įskiepiai. Mes taip pat naudojame HTML5 objektus, kurie saugomi jūsų mobiliajame įrenginyje. Šie objektai saugo reikalingus duomenis nepriklausomai nuo jūsų naršyklės ir neturi automatiškai nustatytos galiojimo datos. Jei nenorite „Flash“ slapukų, turite įdiegti atitinkamą papildinį (pvz.: „Better Privacy“ naršyklei „Mozilla Firefox“ https://addons.mozilla.org/de/firefox/addon/betterprivacy/) arba „Adobe Flash killer cookie“ naršyklei „Google Chrome“. Galite išvengti HTML5 objektų naudojimo, naršyklėje pasirinkę privatų režimą.

Taip pat rekomenduojame reguliariai trinti slapukus ir naršymo istoriją rankiniu būdu.

Apskritai, galite naudoti mūsų interneto svetaines ir be slapukų. Interneto naršyklės reguliariai nustatomos priimti slapukams. Jei norite, galite bet kada išjungti slapukus. Jums tereikia pakeisti savo naršyklės nustatymus. Naudokite interneto naršyklės pagalbos funkciją, kuri padės rasti reikalingus nustatymus. Atkreipkite dėmesį, kad kai kurios interneto svetainės funkcijos gali blogai veikti arba iš viso neveikti, jei atsisakote slapukų naudojimo.

Duomenų tvarkymo pagal pirmiau nurodytų paragrafų nuostatas teisinis pagrindas pateikiamas BDAR 6 (1) straipsnio f) dalyje. Tvarkydami duomenis, siekiame sudaryti galimybes naudoti interneto svetainę užtikrinant jos stabilų veikimą ir interneto svetainės saugumą. Išskyrus, kai konkrečiai nurodyta, mes asmens duomenis saugome tik tol, kol būtina įgyvendinti siekiamą tikslą.

Jei pasitelkiame paslaugų teikimo rangovus jūsų pasiūlymo atskiroms funkcijoms vykdyti arba norime naudoti jūsų duomenis reklamai, informuosime jus išsamiai apie konkrečius procesus. Mes nustatome konkrečius kriterijus saugojimo laikotarpiui.

Bendrovė, kuri turės duomenų valdytojo statusą šiuo tikslu tvarkomų jūsų asmens duomenų atžvilgiu, yra ta, kurios interneto svetainėje lankotės. Jeigu lankotės BENU Vaistinė Lietuva, UAB interneto svetainėje, duomenų valdytojas bus ir UAB „TAMRO“.

Skundų, paklausimų ir atsiliepimų administravimas

Jei kreipiatės į mus (pvz., užpildydami kontaktinę formą, elektroniniu paštu ar raštu), saugome jūsų duomenis tam, kad galėtume atsakyti į skundą, užklausą ir pateikti su ja susijusius klausimus. Mes naikiname šiame kontekste gautus duomenis, kai juos saugoti daugiau nebereikia arba apribojame jų tvarkymą, jei įstatymai nustato pareigą juos saugoti. Jeigu jūsų pateiktas skundas bus susijęs su potencialiai galinčiu kilti ginču, galimai padaryta žala ir pan., jūsų asmens duomenys gali būti saugoti maksimalų 10 metų laikotarpį. Jeigu asmens duomenys nebus susiję su galimu ginču, jie bus sunaikinti per trumpesnį laikotarpį, kai nebebus būtini tikslui pasiekti. Saugome ir toliau naudojame asmens duomenis, jei jūs duodate sutikimą arba, jei tai leidžiama pagal įstatymus be specialaus sutikimo.

(2) Bendrovė, kuri turės duomenų valdytojo statusą šiuo tikslu tvarkomų jūsų asmens duomenų atžvilgiu, yra ta, kurios kontaktiniais duomenimis pateikiate duomenis. Jeigu duomenis pateikiate BENU Vaistinė Lietuva, UAB, duomenų valdytojas bus ir UAB „TAMRO“.

 

Komunikacija elektroniniu paštu

Pagal BDAR asmens duomenimis yra laikomas susirašinėjimo elektroniniu paštu turinys, net jeigu susirašinėja juridinių asmenų darbuotojai. Atsižvelgdami į tai, komunikacijos turiniui, taip pat elektroninio pašto adresams yra taikomos pagal BDAR privalomos asmens duomenų tvarkymo taisyklės.

Jūsų asmens duomenų tvarkymo pagrindas yra jūsų laisvos valios išraiška vykdyti komunikaciją elektroniniu paštu ir joje pateikti tam tikrus duomenis, t.y. sutikimas. Be to, duomenų tvarkymo pagrindas taip pat gali būti sutarties vykdymas bei teisės aktuose numatytų pareigų vykdymas.

Jūsų elektroninio pašto adresas, susirašinėjimo turinys ir susiję duomenys bus tvarkomi laikantis proporcingumo principo. Šie duomenys visų pirma bus matomi to asmens, su kuriuo tiesiogiai elektroniniu paštu komunikuosite. Tačiau, tam tikrais atvejais Jūsų susirašinėjimą gali perskaityti ir kiti darbuotojai, pavyzdžiui, vidaus administravimo, galimų teisės aktų ar vidaus taisyklių pažeidimų tyrimo, darbuotojo pavadavimo ir susijusiais tikslais bei panašiose situacijose.

Duomenų valdytojas, atsakingas už asmens duomenų tvarkymą šiuo tikslu, yra bendrovė, su kurios darbuotoju arba kitokiu atstovu komunikuojate.

Kliento kortelės paskyra

Jūs galite prisijungti prie www.benu.lt interneto svetainėje esančios kliento kortelės paskyros. Šioje paskyroje duomenys saugomi ne ilgiau, nei kliento kortelės galiojimas, kaip tai apibrėžta kliento kortelės programos sąlygose.

Duomenų valdytojas, atsakingas už asmens duomenų tvarkymą šiuo tikslu, yra UAB „Tamro“.

Vaizdo stebėjimas

Vaizdo stebėjimas yra vykdomas turto asmenų saugumo užtikrinimo tikslu. Vaizdo įrašai saugomi ne ilgiau negu 30 dienų, o suėjus šiam terminui yra sunaikinami

Duomenų valdytojas, atsakingas už asmens duomenų tvarkymą šiuo tikslu, yra bendrovė, kurios patalpose arba teritorije yra vykdomas vaizdo stebėjimas.

Įskiepiai

 

„Google Analytics“

Interneto svetainė naudoja „Google Analytics“ – „Google LLC“ teikiamą tinklalapio analitikos įrankį („Google“). „Google Analytics“ taip pat naudoja slapukus, t. y. tekstines bylas, kurios saugomos jūsų kompiuteryje ir leidžia analizuoti kaip jūs naudojate tinklalapį. Slapukų sugeneruota informacija apie jūsų naudojimąsi šiuo tinklalapiu paprastai perduodama „Google“ serveriams JAV, kur ir yra laikoma. Interneto svetainėje aktyvavus IP anonimiškumą, jūsų IP adresą „Google“ sutrumpins Europos Sąjungos šalyse narėse arba kitose sutarties šalyse Europos Ekonominės Erdvės teritorijoje. Tik išimtiniais atvejais nesutrumpintas IP adresas bus perduodamas į „Google“ serverį JAV ir trumpinamas ten.

Mūsų vardu „Google“ naudos tą informaciją analizuodama interneto svetainės naudojimą, rengdama ataskaitas apie interneto svetainės veiklą ir teikdama mums kitas paslaugas, susijusias su interneto svetainės veikla bei interneto naudojimu.

„Google“ nesusies mūsų naršyklės perduoto IP adreso su jokiais kitais „Google“ turimais duomenimis.

 

„Google“ gali perduoti šią informaciją trečiosioms šalims, kai to reikalauja įstatymai arba kai trečiosios šalys tvarko informaciją „Google“ vardu.

Bet kada galite ištrinti jūsų kompiuteryje esančius slapukus, iškviesdami specialią meniu skiltį jūsų interneto naršyklėje ar ištrindami slapukus iš savo kietojo disko. Daugiau informacijos rasite interneto naršyklės „Pagalbos meniu“.

Galite atsisakyti slapukų naudojimo, pasirinkdami atitinkamus nustatymus savo naršyklėje; tačiau turite žinoti, kad taip pasielgę negalėsite naudoti visų interneto svetainių funkcijų. Taip pat galite apsaugoti, kad slapukų surinkti duomenys apie jūsų naudojimąsi interneto svetaine (įskaitant IP adresą) nebūtų siunčiami ir nebūtų tvarkomi „Google“. Tam jums reikia parsisiųsti ir įdiegti naršyklės įskiepį, kurį galite rasti per nuorodą http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en

Daugiau informacijos rasite http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en. Norėtume akcentuoti, kad prie „Google Analytics“ interneto svetainės pridėtas kodas "_anonymizeIp();", kuris užtikrina anonimišką IP adresų rinkimą (taip vadinamas „IP maskavimas“).

 

„Google Maps“

Vizualiniam informacijos pateikimui ši interneto svetainė naudoja „Google Maps“ aplikacijų programavimo sąsają (angl. API). Naudojant „Google“ žemėlapius, ji taip pat renka, tvarko ir naudoja duomenis apie tai, kaip vartotojai naudoja žemėlapio funkcijas. Daugiau informacijos apie „Google“ duomenų tvarkymą galima rasti „Google“ privatumo politikoje. Čia galite pakeisti jūsų asmens duomenų apsaugos nustatymus Duomenų apsaugos centre.

 

„Google Web Fonts“ („Google“ šriftas)

„Google“ šriftas naudojamas pagerinti vaizdinį įvairios informacijos pateikimą tinklalapyje. Šriftas perkeliamas į naršyklės sparčiąją atmintinę, kai puslapis yra iškviečiamas, todėl šriftą galima naudoti atvaizdavimui. Jei jūsų naršyklė nepalaiko „Google Web Fonts“ arba neleidžia šrifto pasiekti, tekstas bus atvaizduojamas numatytuoju šriftu.

Duomenys, pateikiami lankantis puslapyje, siunčiami į su resursais susijusius domenus, tokius kaip fonts.googleapis.com arba fonts.gstatic.com. Jie nėra susiję su duomenimis, kurie gali būti renkami arba naudojami lygiagrečiai naudojant autentifikuotas „Google“ paslaugas.

Galite nustatyti naršyklę taip, kad šriftas nebūtų keliamas iš „Google“ serverių (pvz., įdiegus tokius papildinius kaip „NoScript“ arba „Ghostery“ „Firefox“ naršyklei. Jei jūsų naršyklė nepalaiko „Google Fonts“ arba, jei jūs blokuojate prieigą prie „Google“ serverių, tekstas bus rodomas sistemos numatytuoju šriftu).

 

„Vimeo“

Interneto svetainė naudoja Amerikos bendrovės „Vimeo LLC“, 555 West 18th Street, New York, New York 10011, JAV, įskiepius. Dėl to registracijos informacija gali būti perduodama iš jūsų interneto svetainės į „Vimeo“. „Vimeo“ serveris Jungtinėse Amerikos Valstijose automatiškai saugo informaciją („registracijos duomenis“), tokius kaip informacija, kurią jūsų naršyklė siunčia į interneto svetainę jums lankantis joje arba informacija, kurią jūsų mobilioji programėlė siunčia jums ją naudojant. Tarp šių registracijos duomenų yra jūsų ID adresas, lankomos interneto svetainės, naudojančios „Vimeo“ ypatybes, adresas, naršyklės tipas ir nustatymai, prašymo data ir laikas, informacija apie tai, kaip jūs naudojate „Vimeo“, ir slapukai.

Daugiau informacijos apie duomenų rinkimą, kaip duomenys yra vertinami ir tvarkomi „Vimeo“, ir apie su tuo susijusias jūsų teises galima rasti „Vimeo“ privatumo politikoje http://vimeo.com/privacy.

 

Socialiniai įskiepiai

Mūsų interneto svetainėje socialinius įskiepius naudoja socialiniai tinklai.

Norint sustiprinti jūsų duomenų apsaugą lankantis mūsų interneto svetainėje, įskiepiai nėra neriboti, bet tik integruoti į puslapį per HTML sąsają (taip vadinamas „Shariff“ sprendimas“). Tokia integracija užtikrina, kad nebus sukurtas ryšys su atitinkamų socialinių tinklų tiekėjų serveriais, kai iškviečiami tokius įskiepius turintys mūsų interneto svetainės puslapiai. Paspaudus mygtukus, atsidaro naujas naršyklės langas ir iškviečiamas atitinkamo paslaugos teikėjo puslapis, kuriame jūs galite (jei būtina įvedus prisijungimo duomenis), pavyzdžiui, spausti mygtuką „dalintis“.

Tiekėjų vykdomo duomenų rinkimo, tvarkymo ir naudojimo jų puslapiuose tikslas ir apimtis, jūsų atitinkamos teisės bei jūsų privatumo apsaugos nustatymo galimybės apibūdinamos šių tiekėjų duomenų apsaugos informacijoje:

 

„LinkedIn Corporation“ (2029 Stierlin Court, Mountain View - CA 94043, JAV)

„Facebook Inc.“ (1601 p. California Ave, Palo Alto, CA 94304, JAV)

„Google Inc.“ (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043 JAV)

„Twitter Inc.“ (795 Folsom St., Suite 600, San Francisco, CA 94107, JAV)

 

Duomenų perdavimas gavėjams

(1) Kai kuriais atvejais jūsų duomenims tvarkyti naudojame išorinių IT, serverio, pašto, archyvavimo, buhalterijos, audito ar kitokių tiekėjų arba rangovų paslaugas. Tokius rangovus ar paslaugų teikėjus atidžiai atsirenkame ir įpareigojame laikytis mūsų nurodymų bei juos reguliariai tikriname.

(2) Esant būtinybei jūsų asmens duomenis galime perduoti tai pačiai grupei priklausančioms bendrovėms; notarams, antstoliams, advokatams, konsultantams, auditoriams; teisėsaugos ir priežiūros institucijoms, teismams, kitoms ginčus nagrinėjančioms institucijoms; potencialiems arba esamiems mūsų verslo ar jo dalies perėmėjams ar jų įgaliotiems konsultantams ar asmenims.

(3) Jei mūsų paslaugų teikėjai ar partneriai yra ne Europos Ekonominės Erdvės šalyje, mes jus informuosime apie tokių aplinkybių pasekmes pasiūlymo aprašyme.

 

 Jūsų duomenų subjektų teisės

Norime informuoti apie jūsų teises pagal Bendrąjį duomenų apsaugos reglamentą:

Teisė susipažinti su duomenimis

Turite teikę reikalauti patvirtinimo, ar su jumis susiję duomenys yra tvarkomi ir reikalauti informacijos apie šiuos duomenis pagal BDAR 15 str. nuostatas.

Teisė taisyti duomenis

Pagal BDAR 16 straipsnio nuostatas turite teisę reikalauti papildyti arba ištaisyti netikslius su jumis susijusius duomenis.

Teisė ištrinti duomenis

Pagal BDAR 17 straipsnio nuostatas esant šiame straipsnyje numatytoms aplinkybėms turite teisę reikalauti, kad konkretūs duomenys būtų ištrinti, jei nėra jokių įstatymuose numatytų reikalavimų, neleidžiančių ištrinti duomenis.

Teisė apriboti duomenų tvarkymą

Pagal DBAR 18 straipsnio nuostatas galite pareikalauti apriboti duomenų tvarkymą.

Teisė į duomenų perkeliamumą

Pagal BDAR 20 straipsnio nuostatas turite teisę reikalauti gauti mums pateiktus duomenis ir papildomai pareikalauti juos perkelti kitiems tvarkytojams.

Teisė paprieštarauti

Pagal BDAR 21 straipsnio nuostatas bet kada galite paprieštarauti duomenų tvarkymui ateityje.

Teisė atšaukti sutikimą

Pagal BDAR 7 straipsnio 3 dalies nuostatas turite teisę bet kada atšaukti sutikimą ateityje tvarkyti duomenis.

Teisė pateikti skundą priežiūros institucijoms

Pagal BDAR 77 straipsnio nuostatas turite teisę pateikti skundą kompetentingai priežiūros įstaigai – Valstybinei duomenų apsaugos inspekcijai.

 

 Informavimo sistema

„PHOENIX“ grupė, t. y. „PHOENIX Pharmahandel GmbH & Co KG“ ir jos dukterinės bendrovės pagal AktG 15FF paragrafo nuostatas sukūrė tinkle veikiančią informavimo sistemą, kuri leidžia darbuotojams, verslo partneriams, klientams ir trečiosioms šalims lengvai pranešti apie incidentus ir įvykius. Į tokius pranešimus reaguojama rimtai, jie analizuojami ir reguliariai imamasi priemonių pagerinti asmens duomenų apsaugą.

Pranešimų teikimo įrankį bet kada galite rasti https://phoenixgroup-databreach.integrityplatform.org/

Norėdami išsamiau išaiškinti informavimo sistemą, mes atsakėme į visą eilę dažnai užduodamų klausimų, kuriuos pateikiame žemiau:

Kada reikia pranešti apie incidentą?

„PHOENIX“ grupė privalo informuoti kontroliuojančią instituciją per 72 valandas nuo sužinojimo apie incidentą, dėl to apie visus incidentus turi būti pranešta internetu, naudojant informavimo įrankį.

Apie kokius su duomenims susijusius incidentus reikia pranešti ir kaip?

Apie visus su asmens duomenimis susijusius incidentus reikia pranešti už duomenų apsaugą atsakingiems darbuotojams per internetinį informavimo įrankį.

Kas tai yra su duomenų apsauga susijęs incidentas?

Su duomenų apsauga susijęs incidentas yra bet kuris įvykis, kuris baigiasi arba gali baigtis atsitiktiniu ar sąmoningu asmens duomenų praradimu (elektroninių ar laikomų popieriniame formate) arba duomenų sunaikinimu, arba neteisėtu duomenų gavimu (pvz., nešiojamojo kompiuterio, išmaniojo telefono, popierinių dokumentų, receptų praradimas arba vagystė).

Kas atsitinka, kai pranešu apie incidentą?

Duomenų apsaugos specialistai peržiūrės informaciją apie incidentą ir kreipsis į jus dėl papildomos informacijos arba, kai reikia, padės jums imtis veiksmų po incidento.

 

 Bendrosios pastabos

Pasiliekame teisę keisti savo duomenų privatumo politiką. Tokių pakeitimų gali reikėti dėl techninio tobulinimo. Todėl prašome jūsų laikas nuo laiko peržiūrėti duomenų privatumo politiką ir vadovautis jos naujausia versija.

Jei turite klausimų ar kas nors kelia susirūpinimą dėl jūsų asmens duomenų, kreipkitės į nurodytą duomenų apsaugos specialistą.

info@benu.lt