Detalus aprašymas
„FJØRD STRONG OMEGA-3“ – tai išskirtinai stiprios EPR ir DHR koncentracijos žuvų taukai, gaminami tik iš aukščiausia kokybe sertifikuotos žaliavos – tyro, laukinių, riebių žuvų šaltinio.
Išskirtinai stiprios koncentracijos omega-3, išgautos iš smulkių, riebių, laukinių žuvų, kuriose natūraliai omega-3 kiekis yra vienas didžiausių.
Sertifikuota aukšta kokybė. Pagal tarptautinio žuvų taukų standarto IFOS (International Fish Oil Standards) vartotojų ataskaitas žaliava atitinka aukščiausius 5 žvaigždučių įvertinimo kriterijus.
Gerai pasisavinamos reesterifikuotos omega-3, kurios yra natūraliai žuvų taukuose esančios trigliceridų formos.
Švarūs (PURE). Gamybos procese taikoma pažangi, patentuota daugiapakopės molekulinės distiliacijos technologija, leidžianti užtikrinti žuvų taukų grynumą, tyrumą ir stabilumą:
- pašalinti trans-riebalų rūgštis, kurios gali susidaryti termiškai apdorojant žuvų taukus,
- pasiekti žemą oksidacijos lygį,
- koncentruoti omega-3 rūgštis, išsaugant jų bioaktyvią formą.
Be to, žuvų tauka žaliava yra ištestuota ir patvirtinta pagal IFOS, kuris taiko griežtesnius reikalavimus kokybei: žaliavos šviežumui, teršalų (sunkiųjų metalų, dioksinų ir PCB) kontrolei. Taip pat kiekviena partija tikrinama nepriklausomos laboratorijos pagal tarptautiniu mastu pripažintą metodiką.
Apsaugai nuo oksidacijos naudojamas natūralios kilmės antioksidantas – tokoferolių koncentruotas ekstraktas. Tai riebaluose tirpi medžiaga, todėl gerai apsaugo žuvų taukus.
Smulki, riebi, laukinė žuvis žaliavai sugaunama vandenynuose tvarios žvejybos būdu iš lengvai atsinaujinančių šaltinių, todėl daromas mažesnis poveikis aplinkai ir saugomi jūros ištekliai. Žaliavos gamintojui patvirtintas „Jūros draugo“ statusas (Friend of the Sea (FOS)).
Kiek reikia suvartoti omega-3 riebalų rūgščių?
Rekomendacijos, kiek reikėtų suvartoti omega-3 aktyvios formos riebalų rūgščių, skirtingose šalyse skiriasi. Europos maisto saugos tarnybos (European Food Safety Authority (EFSA)) (EMST) ekspertai laikosi nuomonės, kad suaugusiems žmonėms papildomai suvartoti iki 5 g EPR ir DHR per parą yra saugu, o papildomas DHR suvartojimas iki maždaug 1 g per parą nekelia jokio pavojaus ir vaikams.
Mokslininkų ir mitybos specialistų manymu, daugelio šalių gyventojai omega-3 riebalų rūgščių vartoja per mažai, todėl didesnis produktų, turinčių daug omega-3 suvartojimas būtų labai naudingas. Svarbiausia išlaikyti tinkamą santykį tarp nepakeičiamųjų riebalų rūgščių omega-6 ir omega-3. Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) rekomenduojamas omega-6 ir omega-3 riebalų rūgščių santykis yra 2:1–5:1. Pastaraisiais dešimtmečiais vis daugiau suvartojama maisto, kuriame gausu omega-6 riebalų rūgščių ir per mažai omega-3 riebalų rūgščių. Santykis tarp šių riebalų rūgščių atskiruose maisto produktuose neretai siekia 10:1 ar net 20:1. Kadangi abiejų grupių riebalų rūgščių apykaitai reikia tų pačių fermentų, omega-6 riebalų rūgščių perteklius trikdo normalią omega-3 riebalų rūgščių apykaitą ir neleidžia jų įsisavinti.
Aukštos kokybės pagal tarptautinius standartus sertifikuotų žuvų taukų vartojimas – puiki alternatyva siekiant užtikrinti pakankamą omega-3 rūgščių vartojimą, jų aktyvia forma – EPR ir DHR.
Omega-3 riebalų rūgštys EPR ir DHR padeda palaikyti normalią širdies veiklą (1), DHR padeda palaikyti normalią smegenų funkciją (2) ir regėjimą (2). Teigiamas poveikis pasireiškia per parą suvartojant: (1) – 250 mg EPR ir DHR; (2) – 250 mg DHR.
Grynasis kiekis: 105 g.
Gamintojo informacija
Gamintojas: "Valentis Norway AS“, Tollbodbryggen 2, 1606 Fredrikstad, Norvegija.
Kilmės šalis: Norvegija.
Platintojas: UAB „Valentis Baltic“, Molėtų pl. 11, LT-08411 Vilnius, Lietuva.
Baltic@valentis.lt